Online backup til fotos

online backup af fotosOnline backup til fotos – Lyder det helt kinesisk for dig eller tror du det er besværligt? Så har vi godt nyt til dig i denne artikel. Du gemmer sikker lige som de fleste andre, alle dine digitale billeder på din computer eller bærbare, ikk? Har du så tænkt over, hvad der sker med de mange minder, hvis din computer en dag bliver stjålet eller hacket, så billederne bliver slettet? Det har vi en løsning på her – også selv om du allerede i dag gemmer en online backup til dine fotos i skyen!

Måske hedder din online backup til fotos bare Facebook’s billedarkiv eller en af de mange gratis billedtjenester, der findes på nettet som f.eks. Flickr, Google Photos, Microsoft OneDrive eller Dropbox.

Men hånden på hjertet. Lægger du virkelig alle dine billeder op på Facebook og kan du holde dig inden for pladsbegrænsningen på gratis-udgaverne af f.eks. OneDrive eller Dropbox? Også hvis du tager lige så mange fotos med din smartphone, som de fleste andre mennesker gør?

Den lavpraktiske online backup af dine fotos

Den store fordel ved de mange gratis online backup-tjenester er, at de fleste kan spille helt automatisk sammen med din smartphone via en app. Så ryger de billeder, du tager, helt automatisk op ”i skyen”, som det er så populært at kalde det.

Du skal ikke tænke på noget. Når først det er sat op, sker det bare og bagefter kan du nemt dele billederne med venner, familie eller hvem der nu er med på billederne. Det er nemt og lige til, når du først lige har fået sat det op på telefonen.

Dropbox, Google Drive og Onedrive kan også hackes

Ulempen ved de smarte gratistjenester er, at hvis først hackere får adgang til din computer, får de også adgang til dine billeder på gratistjenesterne og hvis din computers filer kapres, kaprer hackerne også alle de ting, du har liggende i skyen, fordi adgangen til tjenesterne er sat op på computeren.

Så mere sikre er dine billeder ikke, selv om de ligger online i skyen hos nogle af de største udbydere af onlinetjenester på nettet.

Få en lige så nem, men mere sikker løsning

Vil du undgå det, skal du vælge en anden form for sikkerhedskopiering af dine billeder. Det kan du få med en online backup til fotos hos skybackup.dk. Lige som med de gratistjenesterne, er alt hvad du skal gøre, at installere et lille backup-program på din computer og fortælle programmet, hvilke mapper det skal sikkerhedskopiere på din computer, og hvornår det passer bedst, at programmet tager online backup af dine fotos.

Vælg f.eks. Foto- og Dokumenter-mappen på computeren og vælg et tidspunkt, hvor du alligevel altid har den tændt. Så sørger programmet selv for resten. Det er lige så nemt som du er vant til.

Men selve backuppen forgår fra vores server, der henter billeder og dokumenter på din computer. Det giver ikke direkte adgang til billederne fra din computer. Får du efterfølgende brug for at hente din sikkerhedskopi, foregår det via et særskilt program, der ikke er det samme system, som vi bruger til at sikkerhedskopiere med.

Læg dine billeder i vores digitale pengeskab

Så når billederne er sikkerhedskopieret til vores server, har du således en kopi af billederne, der er fysisk og digital adskilt fra din egen computer. Derved kan du stadig få fat i dem fra backuppen, selv om din computer er blevet hacket og hackerne kan ikke få adgang til din backup hos os.

Endvidere foregår backup’en krypteret mellem din og SkyBackups server. Så er du sikker på, at dine fotos ikke kan opsnappes af andre undervejs – og for en sikkerheds skyld gemmer vi også lige billederne på to forskellige datacentre, så vi har en sikkerhedskopi af din backup.

Det er din garanti for, at du altid kan få fat i dine originale billedfiler, så du altid kan hente dine pletskud og dine dokumenter og andre vigtige filer ned igen, når du får brug for dem!