Online backup til små virksomheder

Online backup til små virksomheder – Online backup bruges af mange små virksomheder. Det er både billigere og kræver ikke en kompliceret opsætning af hardware eller køb af dyre harddiske. Men desværre vælger mange små virksomheder at bruge de samme online tjenester til deres sikkerhedskopier, som de anvender til fildeling og sikkerhedskopiering i privaten. Det kan være skæbesvangert for forretningen.

Alt for mange små virksomheder er lette ofre for moderne hackere, der i stedet for at slette firmaers og privates data i dag går efter at kidnappe dokumenter, billeder og andre vigtige data, for at kunne sælge dem tilbage til de sagesløse ofre for en større løsesum.

For mange små virksomheder har nemlig slet ingen sikkerhedskopi af deres firmakritiske data eller anvender en online backupløsning i skyen hos en af de samme gratistjenester, som de også anvender privat. Det være sig OneDrive, Dropbox, Google Drive eller noget helt tredje.

Online backup til små virksomheder er en god løsning …

De små virksomheder der anvender denne form for sikkerhedskopiering, er ganske vist mange hestelængder foran hovedparten af de små virksomheder, der aldrig har spildt backup en tanke. For langt de fleste små virksomheder har så travlt med at tjene penge, at de ikke har tid til at tænke på datasikkerheden.

Det burde de. For de færreste virksomheder kan undvære oplysninger om deres kunder, regnskabsdata eller de regneark eller andre elektroniske værktøjer, der anvender i deres tilbudsgivning. Uden en backup er de helt prisgivet og nødt til at honorere hackernes økonomiske krav, den dag det lykkes hackerne at kidnappe firmaets data.

…hvis de har valgt en ordentlig løsning

online backup til små virksomheder

Når hackeren først har fået adgang uden backup, så er der ikke meget andet at gøre end at betale eller starte fra scratch igen.

Her har de små virksomheder, der har en online backup på plads en klar fordel. For ved at have foretaget en fysisk adskillelse mellem den fysiske placering af deres computer og placeringen af deres sikkerhedskopier, får hackerne sværere ved at kapre firmaets backup.

Men i langt de fleste tilfælde, er der ikke nogen digital adskillelse mellem sikkerhedskopierings- og gendannelsesfunktionen i den backupløsning, de anvender på deres computere. Det gælder uanset om de bruger en af de udbredte gratis datatjenester eller en af de deciderede sikkerhedskopieringstjenester, der har slået sig op på at være mere sikre end gratisløsningerne.

Det er de ikke af den simple grunde, at data sikkerhedskopieres og gendannes med den samme brugerkonto – en konto der for nemheds skyld oftest er gemt i programopsætningen.

Så når hackerne først er brudt ind, er det nemt for dem at ændre adgangskoden til online backup’en og dermed forhindre ejeren af den mindre virksomhed i at kunne tilgå de sikkerhedskopierede data.

Det giver hackerne fuld kontrol med situationen og inden længe klinger løsesummen ind fra virksomhedsejeren, når den uhyggelige sandhed går op for vedkommende.

Havde de bare valgt online backup fra SkyBackup

Havde den lille virksomhed i stedet valgt en løsning, der både adskiller de sikkerhedskopierede filer fysisk og digitalt fra hinanden, havde de kunne grine hånligt at hackernes krav. For så havde der været anvendt forskellige brugerkonti og login-detaljer til sikkerhedskopiering og gendannelsesfunktionen.

Denne sikkerhed er Skybackup en af de eneste online backup-tjenester, der tilbyder – og så er løsningen tilmed pæredansk. Tilmed gemmer SkyBackup en kopi af jeres sikkerhedskopi på en helt tredje fysisk placering. Så bliver det ikke mere sikkert! At undvære en online backup til små virksomheder – det kan simpelthen blive alt for dyrt.

Sådan sikkerhedskopierer du med SkyBackup

Hos SkyBackup foregår sikkerhedskopieringen ved hjælp af et program, der installeres og sættes op til at sikkerhedskopiere de mapper på harddisken, du ønsker en sikkerhedskopi af. Det kan sættes til at blive gjort på et tidspunkt på døgnet, hvor computeren ikke anvendes.

Men når data skal genskabes, anvendes der en anden adgang til de sikkerhedskopierede data med et andet brugernavn og en anden adgangskode. Derved kan du stadig tilgå de sikkerhedskopierede data, selv om computeren skulle blive hacket.

For hackerne kan ganske vist ændre adgangskoden på sikkerhedskopieringen, men kender ikke hverken adgangsvej, brugernavn eller adgangskode til gendannelsesfunktionen. Så selv om de har hacket computeren, kan I bare reinstallere den og gendanne data – og give hackerne en lang næse.

Prøv Skybackup gratis i 30 dage

Vil du have syn for sagen og opleve, hvordan online backup til små virksomheder skal fungere, så opret en gratis konto her. De første 30 dage er gratis!