Online backup til servere

Online backup til servere er et must for alle med en eller flere on-premise servere. For serverne er guld værd for hackere, der i stigende grad er gået fra at ødelægge og over til at kapre virksomhedens data og forlange store løsesummer for at frigive data igen. Ingen firmaer i dag kan nemlig klare sig ret længe uden deres data og digitale tjenester! Men tænk dig om, før du vælger udbyder af online backup.

Online backup til servere er i dag den mest udbredte løsning for såvel små som store virksomheder. For ved at lægge sikkerhedskopien ud i skyen, adskiller i backup’ens fysiske placering fra det sted, hvor I har jeres server stående. Derved burde I teoretisk set ikke risikere, at hackerne kan få adgang til jeres backupsystem, selv om de skulle få held til at hacke jeres servere og lokalnetværk.

De fleste online backup-tjenester til servere er ikke sikre nok

Men desværre er det kun i teorien. For de fleste online backup-tjenester anvender samme brugernavn og adgangskode, både når de sikkerhedskopierer og genetablerer data. Tilmed står brugernavn og adgangskode i backup-programmet. For sikkerhedskopieringen af serveren foregår naturligvis automatisk, så I altid er sikre på, at serveren holdes sikkerhedskopieret.

Så det er en forholdsvis enkelt sag for hackerne at kunne tilgå jeres online backup-tjeneste og ændre adgangskoden, så I ikke har mulighed for at genetablere de kidnappede data ad den vej. Det giver hackerne fuld kontrol både over jeres data på serveren og på online backup’en i skyen.

Sørg for både fysisk og digital adskillelse

online backup til servereSkal I undgå at give hackere, der kaprer jeres virksomheds data direkte adgang til jeres online backup af jeres servere, er det en rigtig god ide at sørge for, at sikkerhedskopien er adskilt både fysisk og digitalt fra internettet og den server, I sikkerhedskopierer.

Det er det kun meget få tjenester, der har sørget for. En af dem er danske Skybackup, der har opdelt backup-processen og adgangen til sikkerhedskopierne i to forskellige adgange.

Øg sikkerheden på online backup til servere med Skybackup

I praksis betyder det, at sikkerhedskopieringen foregår automatisk med et backup-program ligesom alle andre tjenester. I henter programmet fra Skybackup, installerer det på serveren og sætter det til at tage sikkerhedskopier af serveren, når det passer bedst.

Men adgangen til at genetablere en sikkerhedskopi foregå ved hjælp af en anden online-tjeneste, der sættes op separat. Her vælger I et andet brugernavn og en anden adgangskode, der ikke bør opbevares på serveren.

Derved vil hackerne ikke kunne tilgå jeres sikkerhedskopier, selv om de har held til at hacke jeres servere. Så når de henvender sig med et krav om løsesum, kan I roligt afvise deres tilbud, lukke det hul hackerne har brugt til angrebet og genetablere data på serveren fra jeres sikkerhedskopi hos Skybackup.

Prøv Skybackup gratis i 30 dage

Hos Skybackup giver vi dig de første 30 dage gratis på online backup til servere! Så kan du sikre dig, at Skybackup er lige så nem og ligetil at bruge, som andre online backup-tjenester.

Start din gratis prøveperiode allerede i dag!